NOKIAN SUV ÉS 4X4 MINTÁZATOK

Nokian

 

A finn Nokian abroncsgyár fejlesztéseinek középpontjában már 70 éve a biztonság áll. Az egyetlen gyártó Európában, aki saját téli tesztközponttal rendelkezik. Termékeiket a megbízhatóság, a tartósság, a folyamatos innováció és egyedi dizájn jellemzi.

A Nokian páratlan a téli abroncs fejlesztési metódusában. A csúcsminőség és tökéletes tapadás bizonyítéka, hogy a sebesség-világrekordot jégen (321 km/h) is Nokian abroncsokkal állították fel.

A Nokian filozófiájában hangsúlyos szerepet kap a környezetvédelem. Gyártás során mellőzi a magas aromájú olajok és egyéb méreganyagok felhasználását.

 

Termékválaszték:

Nokian Line SUV

Nokian Line SUV

 

„A tesztgyőztes”

Nagy teljesítményű nyári, aszimmetrikus mintázatú SUV abroncs, elsősorban autópályás és városi használatra.Kimondottan magas komforttal és remek vezethetőséggel rendelkezik köszönhetően az abroncs szerkezeti és anyagösszetételének. Az új mintázatkialakításnak köszönhetően rendkívül jó zajkomfort értékkel rendelkezik.

 

Nokian ZLine SUVNokian zLine SUV

Nagy teljesítményű nyári, aszimmetrikus mintázatú SUV abroncs, elsősorban autópályás és városi használatra. Az új „Coral Silica” elnevezésű keverék hozzáadásával rendkívül jók a tapadási mutatói száraz és nedves útviszonyok között. Kimondottan magas komforttal és remek vezethetőséggel rendelkezik és az új mintázatkialakításnak köszönhetően rendkívül jó az abroncs zajkomfortja is.

 

Nokian Z SUVNokian Z SUV

Elsősorban az energiatakarékosság jegyében megjelent, nyári, aszimmetrikus mintázatú SUV abroncs jó választás lehet autópályás és városi használatra is. A hangsúly itt nem a teljesítményen, hanem a gazdaságos használhatóságon van. Alacsony gördülési ellenállása, remek fogyasztást eredményez. A repce olaj és különböző szilika adalékok hozzáadásával az abroncsnak jó a tapadása nedves úton is.

.

 

Nokian HT SUVNokian HT SUV

Egy kimondottan nyári felhasználásra tervezett SUV abroncs. 80% - ban városi és szilárd útburkolatra ajánljuk. Mintázati és szerkezeti kialakítása azonban alkalmassá teszi az abroncsot arra, hogy földúton, sáros közegben, valamint murvás úton is megállja a helyét. Legnagyobb teljesítményét azonban szilárd útburkolaton tudja leadni.

 

Nokian Rotiiva HTNokian Rotiiva HT

Műszaki felépítése és mintázatkialakítása miatt nagyobb SUV-okhoz és 4 kerékhajtású autókhoz ajánljuk. Jól teljesít városi közegben is. Ha megnézzük a felhasználási megosztást, akkor 70% szilárd útburkolat és 30 % terep viszonyt láthatunk. A terep viszony itt elsősorban a murvás utat jelenti, kavicsos földutak stb. Ez az abroncsösszetételnek köszönhető.

 

Nokian Rotiiva ATNokian Rotiiva AT

Kifejezetten „offroad” körülményekre lett kifejlesztve 60% országút és 40% terep megosztással. A felhasználhatósága nagymértékben széleskörű, hiszen megállja a helyét szilárd útburkolaton és terepkörülmények között is. Az abroncs váza és felépítése szilárd, robosztus kialakítású, így védve az abroncsot a külső behatásokkal szemben. Jellemzően az abroncs nagy futásteljesítményre képes. A 3D-s mintablokkok remek kormányozhatóságot garantálnak.

Nokian Rotiiva AT Plus

Elődje is a „Nokian Rottiva AT” és ez a modell is nehéz körülményekre lett kifejlesztve 60% országút és 40% terep megosztással.

Nokian Rotiiva AT Plus

A felhasználhatóság itt is nagymértékben széleskörű, hiszen megállja a helyét szilárd útburkolaton és terepkörülmények között is. Az abroncs váza és felépítése szilárd, robosztus kialakítású, így védve az abroncsot a külső behatásokkal szemben. Jellemzően az abroncs még nagyobb futásteljesítményre képes, mint elődje. Változtattak a „váll kialakításon”, ezáltal még jobb lett a manőverezhetőség.

Amennyiben valamelyik modell megtetszett és esetleg nem találja az aktuális kínálatunkban, kérem, keresse értékesítő kollégánkat.